пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ

Тиждень дитячого читання розпочався казковим вернісажем " Подорож до казкової країни"  для учнів 2 класу. Малюки познайомились з казками з фонду сільської бібліотеки, відповідали на питання казкової вікторини " З якої казки?" та конкурсу " Телеграма від казкового героя", послухали казку Гауфа "Маленький Мук"







Під час тижня відбулася важлива подія для першого класу- посвята в читачі. Учні ознайомились з фондом бібліотеки, правилами користування бібліотекою, дізналися що таке формуляр, отримали подарунок - пам'ятку " Правила ефективної взаємодії з книгою".Також познайомились з переглядом  літератури " На хвилинку зупинись-нові книги подивись".














Серед учнів молодших класів  проведено конкурс « Моя улюблена англійська літера». Малюки із задоволенням прийняли активну участь.














Учням 6 класу  дуже сподобалась інформина « Цікавинки про англійську мову».Вони захоплено слухали цікаві повідомлення про англійську мову - дізнались яке слово   найдовше: 
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis - так звучить найдовше слово в англійській мові. Це медичний термін, що позначає одне з захворювань дихальних шляхів;

 яке речення найкоротше , воно складається всього з трьох літер: I am.
 та багато інших цікавинок.



Під час літературного вернісажу « Нова книга-новий друг» 
учні познайомились з новинками літератури, 





особливо захопили їхню увагу книга "Хронологія  мужності "-це альбом -реквієм про загиблих жителів Херсонщини які поклали своє життя за суверенітет та Незалежність України в зоні АТО.











Під час вікторини «Неповторна наша Україна» учні 7 класу  відповідали на питання з історії нашої Батьківщини, її героїчне минуле та сучасне, її солов’їну мову та чарівну природу, народні звичаї та традиції. Найкращим знавцем стала Мінігулова Анна яка відповіла на найбільшу кількість запитань.